Codex & Billain 22. decembra u Amfitetru Doma mladih Centra Skenderija

U Amfitetru Doma mladih ovog petka 22. decembra nastupa sjajni Adis Kutkut Billain, patry počinje od 22:00 sata.

U posljednja dva mjeseca Adis Kutkut Billain je izbacio novi EP sa osam novih traka na jednom od najvećih labela moderne multielektronske muzike – Vision Recordings iz Holandije, bio co-host na prestiznom Vision Radio podcastu, zatim otišao na turneju u Australiju i Novi Zeland. Osim turneje poguranim ovim izdanjima, Od tri artworka od kojih je dva uradio Adis, treci je radio Jonathan Plesel, umjetnik koji stoji iza muzičkog VFX videa za Run the Jewels – Cyberpunk 2077, sto je dodatno svjetskim putovanjima i izdanjima podiglo cijelu bosanskoheregovačku scenu na jedan novi nivo spektrumom ovih saradnji.

Odmah po povratku sa turneje Billain objavljuje “Billain Summons episode 6”. Ove partyje karakteriše raznovrsnost elektronske muzike i jedna čista personalna želja za održivosti lokalne scene i jačanjem iste, sto čini ovaj koncept najvećim multibass underground clubbingom u Bosni i Hercegovini, pogotovo vizuelnim instalacijama, šaljivim idejama i pr stuntovima.

“Cilj mi je da spojim sto vise prijatelja domacih sa inostranim i da dijelimo tu neopterećenost žanrovima, mi volimo muziku i praktikujemo da je ona na prvom mjestu, daleko od ‘pozeraja’ i nekih ljudi koji dođu samo da se slikaju da su bili tu, drugim riječima, poenta je da rasturimo dancefloor svaki put jakim beatovima, i vjerujte mi takvi konceptu su svugdje u svijetu najuspjesniji.” – rekao je Billain.

Sastav epizode 6 cini Codex, jedno od najenergicnijih DNB sastava iz Beograda, Zlijay – multidisciplinarni DJ veteran modernih beatova, GogoBa – underground garage, breakbeat, nu rave DJ, i host događaja Billain. 

Ulaznice za party možete kupiti na na Platou Skenderija/biletarnica  i online na www.event.ba po cijeni od 10 KM.