Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadest godina izvrsnosti

Na tradicionalnoj proslavi kompanije Alma Ras, koja je uprličena u subotu 9. marta, uposlenicima se obratio g. Đemal Memagić, vlasnik i osnivač kompanije i Rasim Memagić, generalni direktor. G. Rasim istakao je da je kompanija spremna na promjenjive tržišne uslove i dinamiku tekstilne industrije.

Osnivač se zahvalio svim zaposlenicima na angažmanu u prošlim godinama, ističući da cijeni rad svih onih koji njegovu ideju dalje prenose u radu s Alma Ras kupcima. „Vjerujem da je budućnost kompanije svijetla, ako nastavimo da učimo, sarađujemo i uzajamno se poštujemo“, istakao je Đemal Memagić, osnivač i vlasnik kompanije.

Kompanija Alma Ras je jedan od najpoželjnijih poslodavaca u BiH, što je pokazalo i istraživanje posjetilaca vodećeg portala za zapošljavanje MojPosao.ba. Alma Ras je proglašena za najboljeg poslodavca u Fashion & Retail sektoru za 2023. godinu, po izboru posjetitelja portala MojPosao.ba

Prosječan radni vijek jednog uposlenika u kompaniji trenutno iznosi 7 godina.

Rasim Memagić, generalni direktor je naglasio da su zaposlenici najveća vrijednost kompanije. „Njihova posvećenost, stručnost i predanost ne samo da oblikuju kvalitetne proizvode prema potrebama kupaca, već i definišu radnu atmosferu temeljenu na međusobnom poštovanju i podršci“, rekao je Memagić i dodao da su zaposlenici „kroz godine postali najvrijedniji dio kompanije, pružajući kontinuirani doprinos njenom uspjehu“.

Istakao je i da kompanija teži stalnom rastu i razvoju u tekstilnoj industriji, te su vrata širom otvorena i novim radnicima, koji sigurno mogu mnogo toga naučiti i primijeniti u proizvodnji najkvalitetnijih stranih brendova, ali i naravno i njihovih vlastitih Alma Ras i Manners.

U tekstilnoj industriji u Evropi, više od 40% zaposlenika je starije od 50 godina. Prosječna starost zaposlenika u kompaniji Alma Ras je 37.

Alma Ras je osnovana na Međunarodni dan žena 1998. godine.

Alma Ras kompanija ne samo da cijeni dugogodišnju predanost svojih zaposlenika, već je i odlučna u tome da to priznanje pretvori u djela. Ove godine čak 47 uposlenika nagrađeno je za svojih punih dvadeset godina lojalnosti i rada u kompaniji. Njih više od 100 nagrađeni su za za poseban doprinos u prosloj godini i lojalnost.

Oni su pokazali izuzetno znanje, timskim radom postižući vrhunske rezultate angazujući se na najzahtjevnijim projektima.

Obilježavanje godišnjice imala je za cilj okupiti sve uposlenike i uz prisustvo poslovnih partnera proslaviti 26 godina uspješnog poslovanja.