Autentični Zoster 23. decembra u Domu mladih – promocija sjajnog albuma „Najgori“

Sa nestrpljenjem najavljujemo koncert i promociju novog albuma grupe Zoster koji će se 23. decembra 2023. sa početkom u 20:00 časova održati u Domu mladih.

Mostarska grupa Zoster jedinstvena je pojava na ovdašnjoj muzičkoj sceni čije pjesme odlikuju lucidni tekstovi, naoko naivna poetika i duhovnost svojstvena Hercegovcima.

Zoster je bosanskohercegovačka grupa iz Mostara, osnovana 2000. godine. Zoster je do sad objavio pet albuma koje karakteriziraju razni muzički žanrovi od reggae, ska, rock, blues, popa, a kroz sve žanrove kantautor Mario Knezović, autor glazbe, teksta i frontmen, poetski i prirodno je stigao do vlastitoga autentičnog izražaja, koji je najviše obilježio grupu Zoster.
Grupa Zoster iza sebe ima pet studijskih albuma koje možemo podijeliti u 2 faze prema zvuku i poetici. Prvoj fazi pripadaju albumi “Ojužilo” i “Festival budala”, a drugoj “Imači kada”, “Srce uzavrelo” i “Najgori”. Prvu možemo nazvati mladalačkom i studentskom fazom i po poetici i angažmanu, dok je druga faza zrelija što je logično zbog samog protoka vremena i iskustva i znanja koje je stečeno, introvertnija, pa i mračnija.

Grupa Zoster je predstavila novi album “Najgori”, riječ je o albumu čije su pjesme koncepcijski povezane i čime je čime je kompletiran njihov dugoočekivani peti studijski album.

Posušajte u nastavku jednu od novih pjesama.

Koncert počinje u 20:00 sati, a ulaznice će uskoro biti u prodaji na biletarnici Centra Skenderija po cijeni od 20 KM.