Alternativni centar/Dom mladih

U petak 10. novembra u Amfiteatru Doma mladih u sklopu projekta „Alternativni centar“ nastupaju grupe Bruhuuhu, Virsa i No Color. Koncert počinje u 20:00, a ulaz je slobodan.

Virsa je sjajni sarajevski fusion jazz band koji se ovih dana predstavio i sa svojom prvom pjesmom Butterfly. Bend čine: Amar Kavazović (bubanj i perkusije), Davud Turković (saksofon), Nedim Fejzić (klavijature), Ammar Bolukbasi (gitara) i Adila Džindo (bas).

Grupa Bruhuuhu, osnovana 2018. godine u Zenici je sastav koji stvara autorsku muziku žanrovski najbliže electru, rocku i indrustrijalu. Grupa je do sada izdala nekoliko singlova za koje su urađeni i video spotovi, te je snimila nekoliko live sešna. Muzika Bruhuuhu je izuzetno dobro prihvaćena od publike, struke i kritike, te je bend bio nominovan za nagradu Music Award Ceremony/MAC u kategoriji najbolji novi izvođač. Svaki singl je zauzimao prva mjesta na top listama širom regije. Zahvaljujući kvalitetnom i veoma zapaženom live nastupu u emisiji CORNER PLUS na BHRT-u, bend je dobio priliku da finalizira snimanje prvog albuma u studiju Muzičke produkcije BHRT-a. Album će također biti izdat za Muzičku produkciju BHRT-a.