Zijo Valentino svoju turneju „40+“  zatvara u rodnom gradu

Zijo Rizvanbegović, sarajlija sa adresom Mejtaš 3, poslije par decenija i hiljade koncerata po cijelom svijetu, sa svojom grupom Valentino, zatvara krug u svom rodnom gradu, tamo gdje je prije 40 godina počeo i odsvirao svoj prvi veliki koncert u krcatom Domu mladih. ”Volim te još”, ”Oka tvoja dva”, ”Bez tebe”, ”Samo sklopi okice”, ”Idu ptice selice”, i desetine drugih pjesama uz koje su rasle a i danas odrastaju neke nove generacije.

Tako će biti i 40 godina poslije na istom mjestu gdje je sve i počelo, ovaj koncert bit će prilika mlađim generacijama da čuju uz koje su se to pjesme njihovi roditelji zaljubljivali, veselili, a ponekad i suzu krišom pustili.

Legende pop-rock scene osamdesetih ovim će nastupom proslaviti četrdesetu godišnjicu karijere, te zajedno s publikom pjevati ultimativne hitove grupe.

Koncert će se održati 24. novembra u Domu mladih Centra Skenderija.

Kao predgrupa će nastupiti mladi kantautorski duo iz Sarajeva – Domine.

„Zajednički rad smo započeli prije nekoliko godina sviranjem obrada nama drage domaće i strane pop-rok muzike. Ubrzo se javila želja da se počnemo baviti autorstvom i to nam je dalo novu motivaciju i elan za dalji rad. Od tog trenutka glavni cilj nam je promocija naše autorske muzike i iza sebe imamo objavljenih nekoliko pjesama.“

Karte za koncert grupe Valentino bit će puštene uskoro u prodaju, više informacija naknadno.

Također podsjećamo da su karte za koncert grupe „Legende“  koji će se održati 03. novembra u Domu mladih u sklopu  IX. Sajma bosanskohercegovače privrede, puštene u prodaju po cijeni od 15 KM a možete ih pronaći na biletarnici Centra Skenderija.

„Dragi naši sa vama slavimo rođendan 40+ i zato ”Dođite da promuknemo zajedno”.