KALIOPI VEČERAS U DOMU MLADIH!

Uz makedonsku divu poseban gost Željko Samardžić, a otvara se i prigodna izložba „Dona“

Sve je spremno za večerašnji veliki koncert regionalne i makedonske muzičke dive Kaliopi na sceni Doma mladih! Ulaznica još ima u prodaji u ograničenoj količini i to za sjedenje na parteru i ponešto stajaćih ulaznica, a mogu se kupiti na prodajnim mjestima na platou Skenderije i Artikulaciji BKC-a.

Kaliopi će se na koncertu kao poseban gost pridružiti Željko Samardžić, a Kaliopi je svojim Sarajlijama pripremila i posebnu izložbu „Dona“ sarajevske umjetnice Alme Konjičanin koju će moći razgledati u toku koncerta i napraviti dobro djelo.Naime, izložba će biti prodajna, a na inicijativu Alme Konjičanin i Kaliopi, sav prihod ostvaren od večerašnje prodaje slika bit će doniran udruženju koje okuplja žene oboljele od karcinoma. Inspiracija za svaku od 17 slika koje će posjetitelji koncerta moći vidjeti i kupiti su Kaliopine pjesme, a svaka slika predstavlja jednu pjesmu.

Ova  izložba Alme Konjičanin nazivom i djelima slavi Ljubav kao najveličanstveniju emociju, Ženu kao najveličanstvenije biće, Umjetnost kao najveličanstveniju i bezgraničnu mogućnost stvaranja života, ali i osobno Kaliopi, jer, kako Alma kaže – ona je sve to.

Brojnim sarajevskim fanovima Kaliopi preostaje još da samo da požure po svoju ulaznicu i da večeras uživaju u  veličanstvenom koncertu i moćnom vokalu makedonske dive.