U SUBOTU, 22. APRILA U AMFITEATRU DOMA MLADIH KONCERTI: “EMI I MUKI” I “NO COLOR” BAND

U subotu 22. aprila u Amfiteatru Doma mladih u sklopu projekta „Alternativni centar“ nastupaju autorski duo “Emi i Muki” i sarajevski bend “No Color”.

Koncert počinje u 20:00, a ulaz je slobodan.

Muki i Emi su muzički electro pop duo koji čine otac i kćerka.

Emi Trnka je studentica Muzičke akademije u Sarajevu, smjer solo klavir. Pored klasične muzike bavi se komponovanjem i produkcijom pop muzike. Do sada je objavila pet siglova od čega jedan u saradnji sa kanadskom izdavačkom kućom “Fanktasy”.

Trnka Muhamed – Muki  je poznat kao osnivač, gitarista i songwriter grupe Erogene zone, a koji sada radi na svojim samostalnim projektima pod imenom “Genetic Grooves Guru”. Do sada je objavio pet singlova dostupnih za pogledati i poslušati na youtube-u.

Međusobno sarađuju na svojim solo projektima i često nastupaju kao indie pop duo.

“No Color” je alternativni rock bend iz Sarajeva. Ovaj bend nosi odličnu energiju svirajući kombinaciju unikatnih autorskih pjesama i poznatih covera izvedenih na sebi svojstven način.

Članovi bezbojnog benda su Haris Nuhić (Bubanj), Demian Krilić (Bas i Vokal), te Dino Kreho (Gitara i Vokal).

Pozivamo sve mlade iz kulturnog i kreativnog stvaralaštva, sve autorske muzičke grupe, stand-up komičare i ostale umjetnike da nam se pridruže u našem projektu razvoja nove alternativne muzičke i kulturne scene u Sarajevu – Alternativni centar. Vaše je samo da nam pošaljete kratku biografiju, link na kojem možemo čuti ili vidjeti vaše autorske radove ili demo snimke, portfolio ili fotografije radova kao i ostale detalje.

Vaše prijave možete poslati na e-mail: info@skenderija.ba, a sve dodatne informacije možete dobiti na broj: 033 211 016.