HIT predstava kojoj se publika iznova vraća

„Ako sam žena, nisam konj“ 4. 12. pred sarajevskom publikom

HIT predstava “Ako sam žena, nisam konj” sjajne stand up komičarke Ane Poznanović, koja neprestano rasprodaje dvorane širom regije, ponovo je pred sarajevskom publikom. Ovaj put stiže u srijedu, 4.12.2024. u Dom mladih s početkom u 20 sati.


Komedija za jake žene i hrabre muškarce, koja govori o ženi koja traži ljubav. Komična i iskrena priča jedne žene koja, tražeći onog pravog, na momente gubi samu sebe. Priča o pametnoj mladoj ženi koja radi glupe stvari. Zbog ljubavi. Zbog biološkog sata. Zbog babe. O babi koja je tjera da se uda. O muškarcima koji ne bi da se ožene.

Radi se o predstavi uz koju je vrhunska zabava zagarantirana i koja se ne propušta. Prvi kontingent ulaznica po cijenama 20 KM i 30 KM VIP u prodaji su na biletarnici BKC-a, platou Skenderija, te online na kupikartu.ba. Kupite na vrijeme i uživajte u komediji s najboljih mjesta, poručili su organizatori.

Stand up komičarka i glumica Ana Poznanović u svijet stand up komedije ulazi nakon objavljenog romana „Vrati se mami, siso“ koji govori o mladoj ženi koja se bezuspješno pokušava izboriti sa balkanskim sistemom vrijednosti, maminim sinovima i svojom disfunkcionalnom porodicom.  

Nakon ovog romana ulazi u svijet stand up komedije, najprije uz iskusne kolege komičare, a zatim i sa samostalnim One woman show nastupima koji privlače, kako žensku, tako i mušku publiku željnu brutalno iskrenih razgovora o muško-ženskim odnosima, a naročito ispovijesti o seksu i „dejtingu“ u vrijeme društvenih mreža.

Nakon višegodišnjeg iskustva stand up komičarke konačno se oprobala i na „daskama koje život znače“ sa monodramom „Ako sam žena, nisam konj“. U njoj igra više „uloga“, od 19-godišnje zaljubljene balavice do 40-godišnje žene koja je prošla život ne postajući ništa pametnija kada je ljubav u pitanju.

Ova monodrama igra se a velikim uspjehom i publika se iznova vraća zbog komičnog, ali nadasve iskrenog tona kojim su ispričane ženske muke, strahovi i čežnje.