Rapsodija okusa uz predivan mediteranski ambijent obilježili su proslavu 2. rođendana Gastro marketa Crvena jabuka koja je u prisustvu brojnih partnera, javnih ličnosti, medija i ljubitelja dobre hrane upriličena na terasi sa najljepšim pogledom na Sarajevo.
Ono što je posebno privuklo pažnju svih zvanica je ketering na kojem se nalazilo preko 20 različitih jela posebno pripremljenih u razvojnoj kuhinji Gastro marketa.
Od vegetarijanskih do veganskih jela, sushija, te izvrsnih delicija, mesnih i mediteranskih specijaliteta, svaki zalogaj je bio istinsko putovanje kroz raznolike ukuse i jedinstvene kombinacije sastojaka. Pored široke gastro ponude posebno smo uživali u italijanskom gelatu i sicilijanskim ekskluzivnim sirevima.
Tradiconalno, u saradnji sa kompanijom Fina vina specijalno za ovu priliku, otvorena je raritetna 12 l boca vina koje dolazi iz čuvene francuske regije Hermitage – Domaine de la Chapelle 2014 Jeroboam – 100% Syrah sa Intenzivno rubin crvenom bojom. Radi se o vrlo kompleksnom vinu sa bogatim aromama crnog i bobičastog voća, slatkih začina i začinskog bilja.
Uz bend i lagane zvuke gitare, obogaćene saksofon izvedbom, noć je završila sjajnim nastupom DJ-a.
Kreativnost i stručnost kuhara marketa Crvena jabuka Marindvor su se manifestovali u svakom detalju, pružajući ne samo iznenađujuće, već i nezaboravno iskustvo za naše nepce.