Matija Cvek & Funkensteins u četvrtak prvi put pred sarajevskom publikom

Gošće na koncertu Ilma Karahmet i Magdalena Bogić

Sarajevska publika veseli se koncertu regionalne pop zvijezde Matije Cveka i benda, u prilog čemu govori i veliki interes za ulaznicama. Koncert će se održati u Cinemas Sloga s početkom od 20 sati, a Matiji će se na pozornici kao gošće pridružiti dvije izvrsne bh pjevačice Ilma Karahmet i Magdalena Bogić.

Tri izvrsna vokala, praćena sjajnim bendom The Funkensteins, garantuju publici nezaboravnu večer prepunu Matijinih, ali i drugih domaćih i svjetskih hitova. Bit će ovo i prilika za premijerno izvođenje novih pjesama sa albuma “Vile se ovdje igraju”, kao i najvećih hitova iz dosadašnje karijere započete prije pet godine singlom “Visine”.

“Veselim se Sarajevu i svemu što Sarajevo jeste. Do sad sam ga posjećivao isključivo turistički, a 14. decembra napokon predstavljam svoj život Sarajevu. Očekujem dobro raspoložene ljude, slušatelje otvorenog uha i srca za sve dinamično, nježno, sjetno i razigrano što im imamo za ponuditi. Ja vjerujem da smo mi spremni, a nadam se da će ljudi u publici prije koncerta malo poslušati ‘Izbirljivo i slučajno’ i ‘Vile se ovdje igraju'”, poručio je Matija Cvek uoči koncerta.

Ukoliko se želite dobro zabaviti i rasplesati, onda nikako ne smijete propustiti ovaj koncert. Oni koji žele sebi osigurati stol, potrebno je da na vrijeme kupe ulaznice i dođu u Slogu u 20 sati, kada se otvara ulaz, jer rezervacija stolova neće biti moguća. Ulaznice su dostupne u prodaji preko sustava kupikartu.ba, platoa Skenderija i Biletarnice u BKC-u po cijeni 20 KM, dok će na dan koncerta iznositi 25 KM.