Legendarne „Legende“ 03.11. u Domu mladih

Jedna od najtraženijih muzičkih grupa regiona, beogradska grupa “Legende” 03. novembra nam stiže u Sarajevo.

Muzičari koji već 35 godina za redom pune beogradski Sava centar i koji imaju poseban i originalan muzički izraz imaju i veliki broj poklonika u Bosni i Hercegovini.
Legende već decenijama njeguju zvuk koji jednako vole ljubitelji starogradske muzike, kao i oni koji vole malo moderniji zvuk, jer je kod Legendi taj spoj savršeno uklopljen u jedinstven zvuk, zvuk Legendi. Ono što ovu muzičku grupu čini posebnom, svakako jesu tekstovi.
“Mi nikada nismo pratili trendove i uvijek smo se držali svojih principa. Nismo bili ni narodnjaci, ni zabavnjaci, već nešto između. Mi smo u biti spoj raznih pravaca čija je osnova tradicionalna i starogradska muzika. Ponosni smo na to što i dalje stvaramo autorsku muziku i što imamo bogat repertoar, ali i vjernu publiku svih 35 godina našeg muzičkog postojanja”, rekli su.
Legende su omiljene i u Bosni i Hercegovini, gdje se za njihove koncerte, gotovo po pravilu traži karta više.
U okviru naših najavljenih koncerata u narednom periodu,  Legende nastupaju u Domu mladih 03.11.2023. godine u sklopu 9. Sajma bosanskohercegvačke privrede.
Ulaznice za ove koncerte možete pronaći na biletarnici Centra Skenderija  po cijeni od 15 KM, sa početkom u 20:00 časova.