Centar Skenderija epicentar kulturnih događanja u narednom periodu

Centar Skenderija u narednom periodu najavljuje brojne sadržaje koji će u narednim mjesecima biti epicentar atraktivnih, zabavnih i sportskih manifestacija u našem gradu.

U sklopu Sajma bosanskohercegovačke privrede  koji će se održati od 02. do 05. novembra  2023. godine pod motom „ Domaći proizvod u službi građana Bosne i Hercegovine“, drugog dana sajma 03. novembra 2023. godine će se održati koncert jedne od najupješnijih grupa s prostora bivše Jugoslavije, beogradska grupa „ Legende“.

Publiku će zasigurno počastiti sjajnim nastupom kako to obično i biva na njihovim koncertima.

Ubrzo nakon „ Legendi“  već  24.11. u Domu mladih nam se pridružuje grupa „Valentino“ u sklopu svoje „+40“ turneje.

Već  08.12. nam dolaze kraljevi britanske elektronske scene , najpoznatiji remikseri „Freemasons-i“.

Dvojac je postao jednim od najpoznatijih izvođača u UK zahvaljujući svojim remiksevima velikih umjetnika poput Beyoncé, Kelly Rowland, Kylie Minogue. Poznati su zbog svog korištenja uzoraka i elemenata iz klasičnih klupskih/dance i disco pjesama.

22. 12. Amfiteatar će napuniti Codex/Billain/ZliJay/GogoBa, najpoznatiji beogradski D’N’B kolektiv Codex  koji se već decenijama trude da plasiraju kvalitetan zvuk i dobro raspoloženje, a Codex zajednica se konstanto širi.

23.12. na scenu će izaći mostarska grupa Zoster sa promocijom novog albuma. Zoster je bend koji je objavio pet albuma i koje karakteriziraju razni muzički žanrovi.

29.12. u Domu mladih nastupa sarajevska grupa “Konvoj” sa kojom ćemo ispratiti 2023..godinu i njihovim jedinstvenim zvukom uploviti u Novu.

Za zagrijavanje publike i podizanje atmosfere za svaki najavljeni koncert bit će zaduženi demo bendovi.

Uskoro vam donosimo detaljnije informacije.