Promocija autobiografije Brace Dimitrijevića – 02.10.2023. godine u sarajevskoj Vijećnici

U ponedjeljak, 2. oktobra 2023. u 17.30 u sarajevskoj Vijećnici bit će održana promocija autobiografije velikana bosanskohercegovačke umjetnosti Brace Dimitrijevića – Louvre je moj atelje, ulica moj muzej Na promociji učestvuju autor Braco Dimitrijević, književnik Semezdin Mehmedinović, kustosica Amila Ramović te glavni urednik Frakture Seid Serdarević

Ovaj regionalni izdavački hit i historijski izdavački poduhvat precizno i točno opisuje umjetnički rad Brace Dimitrijevića, jednoga od najvažnijih savremenih svjetskih umjetnika. Od svoje prve izložbe koju je imao kao desetogodišnjak u rodnom Sarajevu do najvećih svjetskih muzeja i galerija Braco Dimitrijević beskompromisno otvara nove poglede na umjetnost, uvijek se oslanjajući na tradiciju koju iščitava drugačije, neopterećen predrasudama, a svojim djelima osvaja srca milijuna. Autobiografija Brace Dimitrijevića nevjerojatno je umjetničko i životno putovanje na pet kontinenata na koje je autor krenuo noseći sa sobom dijelove naslijeđa svojih zavičaja Sarajeva i Dubrovnika.

Svi posjetioci će od ponedjeljka 02.10. do 13.10.2023. godine, u tri termina: 10.00, 12.00 i 14.00 sati, kupovinom ulaznice u Vijećnicu, u multimedijalnoj sali Gradske vijećnice moći pogledati i autobiografski film koji prati život i rad bosanskohercegovačkog umjetnika koji je  prvi intervju dao sa 5 godina, prvi put izlagao sa 10 god. i u karijeri dužoj od pet decenija ostvario više od 160 izložbi širom svijeta – jednog od najznačajnijih savremenih umjetnika Brace Dimitrijevića.