ADDIKO BANK SARAJEVO: Počinje Addiko SME akademija, partner projekta EBRD

Addiko Bank Sarajevo i Addiko Bank Banja Luka organizuju prvu zajedničku SME akademiju u gradovima širom BiH, prijave moguće do 31. augusta.

Predstavnici malih i srednjih preduzeća iz cijele Bosne i Hercegovine ove godine imaju priliku da učestvuju u novom programu Addiko Banke, SME akademiji, koja prvenstveno ima za cilj da predstavnicima malih i srednjih preduzeća omogući kvalitetan sadržaj koji će biti koristan za brojne izazove sa kojima se biznisi susreću prilikom svakodnevnog poslovanja.

Akademija počinje 6. septembra i bit će u potpunosti besplatna za sve učesnike, a održavat će se u pet gradova: Sarajevo, Banja Luka, Mostar, Tuzla i Doboj.

“U skladu sa našim strateškim opredjeljenjima, kroz različite projekte podržavamo razvoj preduzetništva u Bosni i Hercegovini, naročito u dijelu malih i srednjih preduzeća koja imaju značajnu ulogu u ekonomskom prosperitetu svake države. Veliko mi je zadovoljstvo što će Addiko banka za više od stotinu učesnika omogućiti izuzetno kvalitetan edukativni sadržaj, ali i mogućnost umrežavanja i razmjene iskustava preduzetnika iz različitih djelatnosti.“, istakao je Jasmin Spahić, Predsjednik Uprave Addiko Bank Sarajevo.

Značaj projekta Addiko SME Akademije na tržištu Bosne i Hercegovine prepoznala je i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) koja će biti sponzor ovog projekta. 

Učesnici će od početka septembra do 21. decembra imati priliku da se tokom šest modula edukuju iz oblasti liderstva i komunikacije, razumijevanja finansijskih koncepata, digitalne transformacije i razumijevanja ESG koncepta, upravljanja stresom, internog poduzetništva i inovacija u poslovanju, a imat će priliku i da unaprijede svoje prezentacijske vještine. Program je primarno namijenjen donosiocima odluka u malim i srednjim preduzećima, a učestvovati mogu klijenti Addiko Banke, ali i oni koji to nisu.

Svi zainteresovani predstavnici malih i srednjih preduzeća na ovogodišnju Addiko SME akademiju mogu se prijaviti online, putem LINKA gdje mogu saznati i više detalja o samom projektu. Proces selekcije prijavljenih kandidata će vršiti stručni konsultanti i predavači odabrani od strane Addiko banke i EBRD-a, a koji se mogu pohvaliti višegodišnjim iskustvom u radu sa malim i srednjim preduzećima.